About me

Even voorstellen

About Me

Mijn naam is Rick van Wijnen.

Fotograferen is mijn passie. Ik werk in opdracht van particulieren en bedrijven. Dat varieert van commerciële campagnes, reportages van evenementen tot zakelijke- en persoonlijke portretten.

Mijn Studio is gevestigd in Leiden en ingericht voor portret, fashion, fantasy of boudoir shoots.

Maar ook zwangerschaps, new born, smash cake shoots zijn mogelijk.

Aan het frame in de studio kunnen diverse attributen opgehangen worden en maakt het mogelijk om bijvoorbeeld aerial hoop of andere acrobatische shoots te doen. Maar kan ook omgebouwd worden als decor zoals een klein theater.

In mijn vrije werk maak ik graag conceptuele foto's of trek ik er graag op uit om treffende situaties in het straatleven vast te leggen. Ook Urbex fotografie is een van mijn favourite onderwerpen.

Fotografie is een freelance job naast mijnwerkzaamheden in de ICT als Systems Engineer bij een Canadeese Cloud Service Provider.

Voor beginnende modellen kan ik je aanraden om je gratis in te schrijven op een modellen website als www.mymodelnetwork.eu het is mogelijk om een mooie portfolio shoot voor jou te maken waar je als startend model snel mee aan de slag kunt.

Je kunt mijn portfolio vinden op MyModel Network

Of kopieer de volgende link naar je favoriete browser:

https://mymodelnetwork.eu/fotograaf/rickvanwijnen

Rick

Photography is an art

It’s about finding extra-ordinary

In an ordinary place

Er zijn veel uitspraken over fotografie maar de essentie is uiteindelijk om een mooie plaat te maken die iets met je doet. Niet altijd is dit de WOW-factor, soms moet je aan een beeld wennen voor je het verhaal achter de foto ontdekt.
Voor mij is het maken van de foto een fractie van een seconde uit het leven van het onderwerp. Als fotograaf zet je de tijd even stil en de wereld verander per seconde.
Soms verteld het beeld de realiteit en een andere keer juist een fantasie. Mijn doel is om door te gaan tot het beeld is bereikt waar iedereen gelukkig van wordt.

De Studio

Ik beschik over een goed uitgeruste studio in Leiden. Deze ruimte heeft een prachtig natuurlijk licht, maar ook beschik ik over een aantal flitser en modifiers zoals parabolic softbox (90cm), 2 striplight boxes (35x160cm) reflectoren 2 vierkante softboxen 60x60cm + grid en snoots .
Daarnaast is er ook vast licht beschikbaar
De studio heeft 2 keer 3 rols achtergrondpapier in diverse kleuren maar ook een stellage waar allerlei shoot mee gedaan kunnen worden

Lees meer...

Op Locatie

Heel graag fotografeer ik op locatie. Binnen of buiten, met natuurlijk of flitslicht. Mijn apparatuur is portable.
Een van mijn favorite buiten omgeving is het Noordwijkse strand. In de zomer en in de winter is er altijd wel een mooie foto te maken. voor portretten gebruik ik vaak een invulflits.

Bekijk de behind the scenes met Model Wing

Concept fotografie

Naast mijn gebruikelijke fotografie in opdracht maak ik regelmatig foto's met een concept . Deze foto's zijn bedoeld voor publicaties/of tentoonstelling. In de toekomst is het mogelijk ook prints te kopen en worden in slechts kleine oplage geprint.
Ik ben altijd op zoek naar naar nieuwe samenwerkingen met designers, MUAH en modellen. En natuurlijk idee om uit te werken.

Ben je geïnteresseerd click dan op de "contact" knop hier onder en schrijf mij een mailtje voor meer informatie.

contact!
0

Shuttercount

Mijn huidige camera, Nikon D850,
Mijn backup camera is een Nikon D750en wordt zelfden gebruikt
Hij is halverwege zijn lifecycle.. 🙁

geplande shoots

Aantal beschikbare plaatsen for een stoot deze maand

0

onze agenda is vol tot 1 februari 2023

70%trouwreportage

85%Fashion

90%Maternity shoots

95%portfolio shoots

Creative Solutions

When, while the lovely valley teems with vapour around me, and the meridian sun strikes the upper surface of the impenetrable foliage of my trees.

Sorry, no download from this page